Klockan 06:45 lördagmorgon startade bussen till Larsmo och årets ÖID-mästerskap. Som traditionen bjuder, var det gissningstävling i bussen om hur många medaljer föreningen kommer att ta av de olika valörerna under dagen. Det skulle visa sig att en av alla givna gissningar var helt rätt: fyra guld, tre silver och tre brons! Allt som allt var det 22 kraftjuniorer som ställde sig på startlinjen.

Tävlingen avgjordes i klassisk skidteknik. Termometern visade 0°C, spåret bestod av grovkornig konstsnö och vallningen av klister.

8-åringarna skidade 1 km och då alla 18 flickor hade korsat mållinjen var det Sandra som stod som klar segrare. Isak följde upp med en fin tredjeplats bland pojkarna.

Dagens största startfält fanns i klassen D10, 31 flickor skidade på i den 2 km långa banan. Här var Inez femma, Matilda S. 21:a och Isabella 22:a. Bland tioårspojkarna var Hannes sjunde och Johan 23:e. Ellinor och Johanna följde upp sin dubbelseger från 2016, nu i D11 och ändrade bara på ordningen. Johanna vann en sekund före Ellinor. Matilda kom in på en fin sjätte plats.

Fler medaljer blev det då Erika var andra i D12 och Lukas vann i H12. Bland Pojkarna följde Viktor K. upp med en femte plats, Anton var åttonde och William nionde.

Följande ut i spåret var trettonårspojkarna. Här var Jere andra, följd av Mattis på tredje plats. I D14 kom dagens fjärde vinst då Frida hade snabbaste tid i mål, Felicia var fjärde. I D15 tog Nicole bronspengen och Nathalie var sjunde i D18.

I morgon är det stafettdag och då tar vi i med nya friska tag!